Handschoenen

Wij hebben een mooie collectie luxe (auto)handschoenen voor ieder seizoen van het Italiaanse merk Caridei, het Hongaarse merk 1861 en het Nederlandse merk Laimböck. Vervaardigd van diverse Genuine leather soorten zoals: nappa, suède, nubuck, lammy, peccary en deerskin. Daarnaast hebben wij verschillende stoffen handschoenen waaronder ook de zeer handige touch screen handschoenen, waarmee je gewoon je smartphone kan bedienen in de kou. Of een combinatie van stof en leer met bijvoorbeeld een gehaakte bovenhand van katoen, een zachte geitenleren palm en voorzien van een luxe wollen voering.

Laimböck
Sinds 1813 is het maken van handschoenen voor Laimböck een traditie, passie en erfgoed. Laimböck heeft een familietraditie hoog te houden op het gebied van kwaliteitshandschoenen van wereldklasse.

Bij ieder paar wat gemaakt wordt streeft Laimböck continu naar een optimale mix van hoogwaardige materialen die zorgen voor een optimale pasvorm en comfort.

Het ontwerpen van de handschoenen en het verwerken van het leer is een langzaam proces waar geduld in combinatie met creativiteit tot uitdrukking komt in een geweldig eindproduct. De handschoen heeft een klassieke uitstraling welke nooit uit de mode raakt en wat jarenlang met plezier gedragen kan worden.

Mijn opa, Joop Schelvis, is ooit als 14 jarig jongetje begonnen te werken bij Laimböck. Hij werd intern opgeleid tot het vervaardigen van handschoenen. Later deed hij de verkoop en nog later werd hij ontwerper. 50 Jaar heeft mijn opa met plezier gewerkt bij dit bedrijf.

Wij zijn dan ook trots dat wij nu Laimböck mogen verkopen in onze winkel Cosy van Tutti.

Caridei (Handmade in Italy)
Een gerenommeerde Napolitaanse handschoenenmeesterfamilie, die sinds 1860 met oneindige passie en veel liefde prachtige producten realiseert. Het bedrijf heeft een nieuwe generatie stylisten die met de verfijning en de techniek van het verleden, prachtige ontwerpen realiseren. Deze passen grandioos in het modebeeld van nu. Caridei beschikt over een team van ervaren ambachtslieden die betrokken zijn bij alle fasen van de productie. Ze vervaardigen een uitstekende kwaliteit en een verfijnd product dat typerend is voor de Napolitaanse traditie.

1861 (Handmade in Hongary)
Een van de grootste Hongaarse handschoenenfabrikanten uit Hongarije (Pecs), die sinds 1861 een belangrijke positie inneemt in de handschoenenproductie in Hongarije. Waar het merk 1861 begon als fabrikant van praktische en vrij simpele handschoenen, groeiden zij in de jaren naar een verfijnt en artistiek niveau. Inmiddels produceert 1861 met haar team van vakmensen  de meest trendy en luxe handschoenen en levert deze in diverse landen over de hele wereld.