Handschoenen

Wij hebben een mooie collectie luxe (auto)handschoenen voor ieder seizoen van het Italiaanse merk Caridei, het Hongaarse merk 1861 en het Nederlandse merk Laimböck en nu ook het Zweedse merk HESTRA. Vervaardigd van diverse Genuine leather soorten zoals: nappa, suède, nubuck, lammy, peccary en deerskin. Daarnaast hebben wij verschillende stoffen handschoenen waaronder ook de zeer handige touch screen handschoenen, waarmee je gewoon je smartphone kan bedienen in de kou. Of een combinatie van stof en leer met bijvoorbeeld een gehaakte bovenhand van katoen, een zachte geitenleren palm en voorzien van een luxe wollen voering.

HESTRA
Het familiebedrijf Martin Magnusson & Co. werd opgericht in 1936 en wordt nu geleid door de derde en vierde generatie Magnussons. Zowel het ontwerp als de ontwikkeling gebeurt op het hoofdkantoor in het kleine dorpje Hestra, Zweden.
De handschoenen worden vervaardigd in hun eigen fabrieken en ze kopen persoonlijk alle leer, stof, wol en andere materialen in. Dit geeft ze controle over de productieketen en zorgt voor een hoog kwaliteitsniveau.

Handen staan voorop bij Hestra. Al 80 jaar ontwikkelen ze handschoenen die warmte, bescherming en vingergevoeligheid bieden in de meest uiteenlopende omstandigheden. Vandaag de dag omvat hun assortiment meer dan 400 stijlen. Het klinkt misschien veel, maar mensen en handen zijn anders. Daarom zijn er verschillende handschoenen nodig.

Dit alles is ontstaan in de houtbossen van de hooglanden in de Zweedse provincie Småland. Daar vestigden Martin Magnusson en zijn familie zich en in 1936 begon hij met het maken van handschoenen. Magnusson richtte zijn werkplaats op in een boerderij en begon handschoenen te maken voor de lokale houthakkers.
In 1937 werd een skipiste in de buurt gecreëerd en naarmate de populariteit groeide, zag Magnusson een nieuwe markt voor zijn hoogwaardige, duurzame handschoenen. Zijn zonen Lars-Olofs en Göte werden fervente skiërs en begonnen in hun tienerjaren in het familiebedrijf te werken.
In de loop der jaren verspreidde het woord over onze handschoenen zich naar plaatsen buiten het dorp dat ons onze naam gaf.

In onze winkel verkopen wij vooral de klassiek sportieve modellen. Bijvoorbeeld een prachtige handschoen van topkwaliteit gemaakt van hertenleer met een lammy voering. Of een hertenleren want met een uitneembare wollen voering. Een aantrekkelijke, verwarmende dameshandschoen met fijn uitgewerkte details en een natuurlijke, rustieke uitstraling. De isolerende hertenhuid is ook zacht en soepel. De voeringhandschoen is gebreid in zacht, verwarmend garen met yak- en alpacawol. Perfect voor koude herfst- en winterdagen, en even geschikt voor een slimmere stijl of als onderdeel van een meer relaxte outfit.

Laimböck
Sinds 1813 is het maken van handschoenen voor Laimböck een traditie, passie en erfgoed. Laimböck heeft een familietraditie hoog te houden op het gebied van kwaliteitshandschoenen van wereldklasse.

Bij ieder paar wat gemaakt wordt streeft Laimböck continu naar een optimale mix van hoogwaardige materialen die zorgen voor een optimale pasvorm en comfort.

Het ontwerpen van de handschoenen en het verwerken van het leer is een langzaam proces waar geduld in combinatie met creativiteit tot uitdrukking komt in een geweldig eindproduct. De handschoen heeft een klassieke uitstraling welke nooit uit de mode raakt en wat jarenlang met plezier gedragen kan worden.

Mijn opa, Joop Schelvis, is ooit als 14 jarig jongetje begonnen te werken bij Laimböck. Hij werd intern opgeleid tot het vervaardigen van handschoenen. Later deed hij de verkoop en nog later werd hij ontwerper. 50 Jaar heeft mijn opa met plezier gewerkt bij dit bedrijf.

Wij zijn dan ook trots dat wij nu Laimböck mogen verkopen in onze winkel Cosy van Tutti.

Caridei (Handmade in Italy)
Een gerenommeerde Napolitaanse handschoenenmeesterfamilie, die sinds 1860 met oneindige passie en veel liefde prachtige producten realiseert. Het bedrijf heeft een nieuwe generatie stylisten die met de verfijning en de techniek van het verleden, prachtige ontwerpen realiseren. Deze passen grandioos in het modebeeld van nu. Caridei beschikt over een team van ervaren ambachtslieden die betrokken zijn bij alle fasen van de productie. Ze vervaardigen een uitstekende kwaliteit en een verfijnd product dat typerend is voor de Napolitaanse traditie.

1861 (Handmade in Hongary)
Een van de grootste Hongaarse handschoenenfabrikanten uit Hongarije (Pecs), die sinds 1861 een belangrijke positie inneemt in de handschoenenproductie in Hongarije. Waar het merk 1861 begon als fabrikant van praktische en vrij simpele handschoenen, groeiden zij in de jaren naar een verfijnt en artistiek niveau. Inmiddels produceert 1861 met haar team van vakmensen  de meest trendy en luxe handschoenen en levert deze in diverse landen over de hele wereld.